Pauwenkamp bannerPauwenkamp

Pauwenkamp bestaat 40 jaar

Vanaf de middeleeuwen tot 1970 vormde Maarssenbroeck een agrarisch gebied. In 1972 werd begonnen aan een grootschalig nieuwbouwproject. Vrijwel het complete gebied in Maarssenbroek heeft door de nieuwbouw een totaal ander aanzicht gekregen. Een oud element dat deels bewaard is gebleven is natuurgebied Kooilust, met de Eendenkooi. Maarssenbroek is uitgegroeid tot een volwaardige kern binnen de gemeente Stichtse Vecht. Er wonen zo’n 23000 mensen. De wijken van Maarssenbroek liggen in alfabetische volgorde langs de vier zijwegen van de Verbindingsweg. De enige uitzondering hierop is de nieuwe wijk Waterstede. Het volledige alfabet was al gebruikt. Wijken met het naamdeel -spoor zijn gelegen ter hoogte van de spoorlijn.

Onze wijk Pauwenkamp is één van de kleinere wijken. De eerste winter 1978/1979 was een strenge beruchte winter. Veel 1e bewoners van de lage nummers weten nog hoe zij hun huis geregeld uit moesten graven uit bergen sneeuw. De nieuwe bewoners van de hogere nummers in Pauwenkamp liepen veel vertraging op met de oplevering van hun woning.

In 1990 is de huidige commissie Pauwenkamp opgericht. Deze bestond in het begin uit ruim 25 actieve bewoners. Contact met de gemeente en politie onderhouden was en is één van de belangrijkste activiteiten van de wijkcommissie. De eerste periode werd o.a. een woonerf in de lage nummers van Pauwenkamp gerealiseerd. Later is ook het oprichten van het Buurtpreventieteam tot stand gekomen. Het eerste grote wijkfeest was in 2004 ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de wijk. Een flink aantal van de 1e bewoners wonen nog steeds in de wijk. Fijne, rustige, groene wijk, alles om de hoek, dit zijn vaak de argumenten om in Pauwenkamp te blijven wonen! Alle 40 jarige Pauwenkampers, gefeliciteerd!  

Tot ziens